در حالی که دو قطب گردشگری کشور امارات؛ در تلاش هستند تا از روند میزبانی این کشور از جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ بیشترین سود اقتصادی را داشته باشند، به نظر میرسد سهم نیویورک خاورمیانه یعنی ابوظبی بسیار بیشتر از دبی است.

در حالی که دو قطب گردشگری کشور امارات؛ در تلاش هستند تا از روند میزبانی این کشور از جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ بیشترین سود اقتصادی را داشته باشند، به نظر میرسد سهم نیویورک خاورمیانه یعنی ابوظبی بسیار بیشتر از دبی است.
به گزارش تکتازان پرواز عرش، شیوخ مستقر در ابوظبی اعتقاد دارند این منطقه بسیار بیشتر از دبی در این میزبانی زحمت کشیده و در حال حاضر باید سهم قابل توجهی از هتل ها، ورودی شهرک های علمی و تفریحی و رستورانهای زنجیره ای را در جریان این میزبانی پرهزینه از آن خود نمایند. استادیوم های مهم در این جام نیز در شهر ابوظبی قرار دارند و دبی تنها نقشی که توانسته در این میان ایفا کند، حاشیه نشینی و پشتیبانی از این میزبانی بوده است.
این کشور تنها به واسطه میزبانی از جام ملتهای آسیا 2019 موفق شده بیش از 30 قرارداد فراملی با حامیان مالی بزرگ آسیایی و اروپایی امضا کند که در این بین سهم روسیه نیز بسیار زیاد است و شرکت گازپروم تنها برای تیزرهای تبلیغاتی که قرار است از شبکه های خصوصی امارات پخش شود، همچنین تبلیغات دور زمین در مرحله گروهی، مبلغ 800 هزار دلار پرداخت کرده است که در نوع خود حائز اهمیت است.
همچنین پیش بینی شده که دست کم 500هزار نفر از هتلهای لوکس و گران قیمت شهر ابوظبی استقبال کرده و در این بخش هزینه کنند، البته بیشتر این هتل ها اتاقهای خود را به صورت رزرو با پرداخت قبلی اشغال شده و پر اعلام کرده اند و همین بخش به ظاهر کوچک سود نجومی خالص و بسیار زیاد معاف از مالیات را نصیب شیوخ ابوظبی و مالکان و تجار این حوزه خواهد کرد.
در کنار جام ملتهای آسیا حداقل چهار نمایشگاه بینالمللی در صنایع مختلف از قبیل ساختمان و مسکن، برق و قدرت، رباتیک و احتمالا صوتی و تصویری برگزار خواهد شد که میهمانان زیادی را به بهانه یک تیر و دو نشان زدن، به شهر ابوظبی و دبی میکشاند تا از آن ها بازدید نمایند.
ای اف سی هم در این میان بی بهره نیست و معمولا بابت چنین لطفی از کشور میزبان، ادعای سهم دارد. درواقع شاید باید به کنفدراسیون فوتبال آسیا هم حق داد، آنها از اعتبار خود هزینه می کنند و به هر حال از کشور میزبان هم توقع دارند در این خصوص وسواس اقتصادی خود را کنارگذاشته و به اصطلاح سرکیسه را شل کند. شیوخ اماراتی هم البته در این حوزه حسابی با تجربه هستند و آگاهی دارند که باید در راستای خوش خدمتیهای سالانه و کرسیهایی که به صورت تضمینی در فوتبال آسیا دراختیار دارند، در چنین مواقعی باید به خوبی خرج و رضایت مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا را نیز جلب کنند.
امارات به بهانه این میزبانی همکاری مهمی نیز با شریک اقتصادی و سیاسی خود؛ یعنی عربستان سعودی داشته و خواهد داشت.
تعداد زیادی از شرکتهای مسافرتی عربستان که در کشور امارات نیز فعالیت های مختلفی دارند، در جریان جام ملتهای آسیا اقدام به خرید و فروش بلیط کرده و این موضوع را به راحتی از انحصار کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال امارات خارج کرده اند.
در پایان باید بگوییم که موضوع بسیار مهم برای امارات به بهانه جام ملتهای آسیا 2019 موضوع برندینگ و هویت سازی سمعی و بصری است، حتی برای مراسم افتتاحیه که قرار نبوده چندان پرزرق و برق باشد، رقم بالایی هزینه شده تا برای این کشور کوچک مثل همیشه یک تاریخ عجیب و غریب ساختگی به نمایش گذاشته شود. کشوری که هرگز چنین فرصتهای نابی را برای برقراری ارتباط با دنیای خارج از خود از دست نداده و نمیدهد. احتمالا جام جهانی 2020 در کشور قطر هم به همین شیوه و حتی مجلل تر برگزار خواهد شد.