چرنوبیل تنها محل منحصر به فرد در جهان محسوب می شود که پس فاجعه اتمی، طبیعت آن دوباره متولد شد.

رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده که محوطه اطراف چرنوبیل، محل بدترین و فاجعه بارترین حادثه اتمی جهان، تبدیل به یک مکان گردشگری خواهد شد. 
به گزارش تکتازان پرواز عرش، ولودیمیر زلونسکی، رئیس جمهور اوکراین در چند روز گذشته قانونی را امضا کرد که بر طبق آن مسیرهایی جدید برای پیاده روی در این محل ایجاد و همچنین وضعیت سرویس دهی تلفن همراه هم بهبود خواهد یافت.
به گفته آقای زلونسکی، چرنوبیل بخش منفی از اوکراین بوده و هم اکنون زمان آن است که این وضعیت تغییر کند.
به گفته سازمان ملل انفجار این رآکتور منجر به انتشار دودی از مواد رادیواکتیو در اروپا شد. قابل ذکر است که در سال ۱۹۸۶ راکتوری در نیروگاه اتمی چرنوبیل منفجر شد.
رئیس جمهور اکراین می گوید:  ما محلی سرسبز برای توریست‌ها و گردشگران به وجود آورده ایم. چرنوبیل تنها محل منحصر به فرد در دنیا محسوب می شود که پس از فاجعه اتمی طبیعت در ان دوباره متود شد. ما این محل را به جهان نشان خواهیم داد! به دانشمندان، اکولوژیست‌ها، مورخان، توریست‌ها و گردشگران.
با وجود آن که مقدار اورانیوم در این محل بالاتر از سطح معمول است و ممکن است خطر آفرین باشد، هزاران گردشگر و توریست همه ساله به دیدن این محل می روند.
براساس دستور رئیس جمهور اوکراین قرار است محل‌های بازرسی در این منطقه  ایجاد و محدودیت‌ها در مورد فیلمبرداری در در آن جا برداشته شود.
گفتنی است در مورد شمار کسانی که در حادثه انفجار در چرنوبیل کشته شدند هنوز اختلاف نظر وجود دارد. دست کم ۳۱ نفر در لحظات ابتدایی این انفجار کشته شدند و تاثیرات انفجار تا به امروز هنوز هم باقی است.
حدود ۵ هزار نفر که دچار سرطان تیروئید ناشی از آلودگی مواد رادیواکتیو بودند هم شناسایی شده که اکثر آن‌ها درمان شده اند.
گمان می رود که تشعشعات رادیو اکتیو منجر به بروز سرطان های دیگر شده و یا در آینده خواهد شد، اما شواهد مشخص و دقیقی وجود ندارد.